Συνεργαζόμενος Ερευνητής

Ερευνητής Β (ΙΠ)


CVEmailΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο Παύλος Παυλίδης είναι ερευνητής Β στο εργαστήριο υπολογιστικής Βιοϊατρικής του Ινστιτούτο Πληροφορικής (ΙΠ) στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ). Είναι κάτοχος πτυχίου, ισοδύναμου με Μάστερ στην Γεωπονική Βιοτεχνολογία, και Μάστερ στην Μοριακή Βιολογία και Βιοτεχνολογία Φυτών. Οι διδακτορικές του σπουδές έλαβαν χώρα στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου (2007-2011) από όπου και έλαβε το Διδακτορικό του υπό την επίβλεψη του καθηγητή Wolfgang Stephan. Από το 2011 έως το 2013 εργάστηκε ως μεταδιδάκτορας στην ομάδα του καθηγητή Αλέξανδρου Σταματάκη στο ίδρυμα HITS στην Χαϊδελβέργη πάνω στην εφαρμογή υπολογιστικών τεχνικών υψηλής απόδοσης στην πληθυσμιακή γενετική. Το 2013 επέστρεψε στην Ελλάδα ως μεταδιδάκτορας και από το 2014 ως το 2016 ήταν υπότροφος του ευρωπαϊκού προγράμματος Marie Curie. Από τον Απρίλη του 2016 ενσωματώθηκε στο δυναμικό του εργαστηρίου Υπολογιστικής Βιοϊατρικής του ΙΠ-ΙΤΕ ως Ερευνητής Γ και το 2020 εξελίχθηκε σε Ερευνητή Β.
Τα τρέχοντα ερευνητικά του ενδιαφέροντα σχετίζονται με τη πληθυσμιακή γονιδιωματική και τη βιοπληροφορική. Ενδιαφέρεται για την εξέλιξη των γονιδιακών ρυθμιστικών δικτύων μέσω γενετικής παρέκκλισης και φυσικής επιλογής, τη συν-εξέλιξη μεταξύ διαφορετικών τόπων, τη χωρική συγχώνευση και τις διασυνδέσεις που παρατηρούνται μεταξύ της εξέλιξης και της τρισδιάστατης δομής του DNA. Επιπλέον, διεξάγει έρευνα για την ανάλυση δεδομένων μικροσυστοιχιών με επίκεντρο τη ρύθμιση της γονιδιακής έκφρασης.

 

 

 

Κορυφή